Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жирона отново втори в Испания

Футболистите на Жирона победиха състава на Осасуна в испанското първенство и са на втората позиция в класирането
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Жирона показа, че има все още какво да даде от себе си до края на сезона и победи с 2:0 тима на Осасуна в домакинството си от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Головете за успеха отбелязаха Кристиан Порту (13’) и Савио (86’).
С успеха каталунците се завърнаха на второто място в класирането, от което изместиха местния си съперник Барселона, като съкратиха изоставането си на четири точки от лидера Реал Мадрид, който обаче тепърва има да изиграе своя мач от кръга. Играчите на Осасуна пък все още имат теоретични шансове да се борят за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.
Каталунците удариха първи след около четвърт час игра, когато Циганков изведе в наказателното поле Порту, който още с първото си докосване стреля и откри резултата. Първоначално останаха съмнения за засада и ситуацията бе преразгледана чрез системата VAR, която показа, че играта е била в рамките на правилата и водачеството на домакините бе потвърдено.
След почивката домакините отново вдигнаха оборотите и потърсиха ситуациите, с които да затворят мача, вкарвайки втори гол. Такава се откри в 64-ата минута, когато Артьом Довбик засече центриране от корнер и само добрата намеса на Серхио Ерера спря топката по пътя ѝ към мрежата.
Четири минути преди края всиюко стана ясно, когато момчетата на Мичел направиха високоскоростна атака с размяна на бързи подавания, които изведоха Савио по диагонал на границата на наказателното поле и футболистът на Жирона оформи крайния резултат.

По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени