Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) - Лудогорец пряко по "Хоризонт"

Първа лига
Снимка: БФС

Три мача от 24-ия в първа футболна лига ще се изиграят днес:
от 12 и 45 е срещата Ботев Враца - Арда Кърджали
От 15 и 15 играят Левски и Крумовград
А от 17 и 45 Ботев приема Лудогорец, като срещата от Пловдив ще предаваме пряко по програма "Хоризонт" и радио Пловдив на Българското национално радио.
Срещата между Ботев и Лудогорец ще бъде ръководена от Драгомир Драганов.
Домакините се намират на осмата позиция преди днешния сблъсък, като все още имат шанс да влязат в първата шестица. “Канарчетата” са с 33 точки, колкото има и седмия Крумовград, а шестия ЦСКА 1948 е с 37. Пловдивчани имат само една загуба в последните си пет мача от първенството - още в първия кръг на пролетния дял. След това Ботев победи Етър и направи равен със Славия.
Лудогорец от своя страна е първи във временното класиране с равен брой точки с Черно море и ЦСКА - София. След грешната стъпка на “моряците” вчера обаче сега “орлите” имат шанс да се откъснат на върха. Разградчани са в доста добра серия и имат пет поредни победи, а освен това са и с мач по-малко от конкурентите си.
По-рано през сезона двата тима се срещнаха в Разград и направиха 2:2. Ботев обаче няма победа срещу Лудогорец в последните си шест мача, а последният мач в Пловдив завърши 2:0 в полза на “зелените”.

В първата среща днес във Враца Ботев приема Арда, а главен съдия ще е Красен Георгиев.
Двата отбора се намират в много лоши серии. Преди началото на мача врачани са на предпоследната позиция в класирането, докато кърджалийци са девети. Тимът на Христо Янев записа пет поредни шампионатни загуби, докато Николай Киров все още търси първа победа след завръщането си начело на Арда.
Киров направи своя повторен дебют при загубата от ЦСКА - София за Купата, след което отборът му завърши при нулево равенство с Пирин в първенството. Треньорът иска повече концентрация от своите футболисти в предни позиции и се надява те да покажат именно това днес.
Ботев също трябва да покаже друго лице, за да съхрани своите шансове за оставане в елита. Тимът ще трябва да се справя без присъствието на Христо Янев край тъчлинията, тъй като наставникът беше изгонен в последния шампионатен мач.
Врачани ще бъдат и без Диого Барбоса, който ще трябва да изтърпи наказание от една среща, но в състава пък се завръща Марко Мажуга.
През седмицата клубът от Кърджали се раздели с една от звездите си Абубакар Тунгара, който ще продължи кариерата си в Южна Корея. Киров няма сериозни кадрови проблеми, а за двубоя във Враца ще може да разчита и на завръщащия се след изтърпяна санкция Деян Лозев.
Първият сблъсък между днешните съперници по-рано през сезона завърши с убедителен успех за Арда.

От 15.15 часа Левски е домакин на Крумовград.
Двата тима са отлична форма през пролетта и са в серия от по три поредни победи от подновяването на шампионата и общо серия от пет за първенство. Към момента “сините” са на четвърта позиция с 44 точки, докато тимът от Югоизтока е седми с 33.
По отношение на кадровата ситуация при домакините новото попълнение Евертон Бала вероятно ще направи дебют за тима, след като картотекирането му е завършено успешно. Неприятната новина от последната седмица бе тежката контузия на Илиян Стефанов, който претърпя операция на коляното и му предстои дълго възстановяване.
Гостите няма да могат да използва звездата си в атака Александър Колев, който е с натрупани картони и има наказание за един мач. Трайно контузен в състава на Станислав Генчев е бранителят Александър Георгиев.
Двата тима вече се изправиха един срещу друг през този сезон, като в мач от деветия кръг в Крумовград срещата завърши при равенство - 2:2. За домакините тогава се разписаха Димитър Тонев и Колев, а за гостите вкараха Цунами и Рикардиньо.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени