Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов обяви с кого ще управлява, ако стане президент на БФС

Димитър Бербатов и Мартин Петров по време на пресконференцията.
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов даде пресконференция, на която отчете какво е свършил със своя екип преди конгреса на Българския футболен съюз на 15 март, където е сред кандидатите за пезидент.

"Искаме да ви представим изпълкома, на който смятаме да разчитаме. Три години изминаха, откакто започна битката ни за промяна в българския футбол и кулминацията трябва да се случи на 15 март. Кого ще предпочетат клубовете, вече ще разберем. Нямаме никакви съжаления, каквото зависеше от нас го направихме", започна Бербатов.

"В рамките на три години обиколихме три пъти страната. Никой не го е правил. Искаме нещата да приключат на 15-и и всъщност да започнат на 15-и. Призоваваме и вас, медиите, да бъдат допуснати на Конгреса. Ако нямаш какво да криеш, нямаш основания да не ги пуснеш да отразяват в залата".

"Когато имаш правилния човек с правилните разбирания и с правилния морален компас. Когато имаш хора тесни специалисти ще се уча от тях в отделни аспекти. Сменихме някои имена в Изпълкома, защото времената се променят. Човек се развива. Някои от хората от предишния ни Изпълком са в залата и продължават да са с нас. Аз не се плаша, когато трябва да се стигне до определени решения. Аз не подценявам качествата на нито един. Продължаваме и действаме напред. Каузата е по-голяма от всички нас. Те имат моето уважение", каза още голмайсторът на националния отбор за всички времена.


Бившият нападател на ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм обяви и 15-те имена в своя изпълком, ако оглави българския футбол. В него влизат: Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Ясна Ставрева, Петър Хубчев, Христо Борисов, Атанас Пеканов, Пламен Марков, Георги Владов, Георги Попов, Дарин Маджаров, Петър Ганев, Велизар Величков, Костадин Димитров и Методи Байкушев.

Видео от пресконференцията - тук.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна