Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отделение по кардиохирургия бе открито в Университетската болница "Медика" в Русе

Снимка: medicabg.com/

Отделение по кардиохирургия бе открито в Университетската болница "Медика" в Русе. Това е и единственото място в страната, където ще се извършват и операции за белодробна емболия.
С инвестиция от най-съвременна оперативна техника и високо квалифицирани специалисти болница "Медика" постави Русе на кардиохирургичната карта на страната. Новата дейност е естествено продължение на инвазивната кардиология, в която болничният екип има вече 15-годишен опит. 
Началник на отделението е д-р Георги Игнатов, а реанимацията ще се ръководи от д-р Жулиен Димитров - и двамата до скоро част от екипа на болница "Лозенец" в София.
В Русе ще се правят всички типове сърдечни операции на възрастни пациенти - планова и спешна хирургия за заболявания на сърдечните клапи, аневризма, дисекация на аортата, коронарна артериална болест, аритмии, сърдечна недостатъчност, вродени пороци и дори пулмонална хипертония.
"Факт е, че ние сме единственото място в момента, в което се предлага лечение на белодробна хипертония, за цяла Източна Европа може би ние сме единственото място в момента".
Това каза кардиохирургът д-р Игнатов и поясни, че целият екип - лекари, сестри и санитари са обучени за работа с такива високорискови пациенти.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени