Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделев ще отсъства месец, пропадна завръщането му в националния отбор

Тодор Неделев се контузи миналата неделя.
Снимка: ПФК Лудогорец 1945

Полузащитникът Тодор Неделев е с частично разкъсване на дългия аддуктор на левия крак, съобщиха от клуба му Лудогорец. Това е диагнозата на халфа след принудителната му смяна в началото на двубоя с Ботев (Пд), завършил с победа на шампионите с 2:0.

След преглед с ядрено-магнитен резонанс в Пловдив предварителните очаквания за травмата на Неделев бяха потвърдени. Възстановяването на халфа ще продължи около месец, уточняват от Разград.

"Съжалявам много, че се случи тази травма в сегашния момент. Контузих се в период, в които влизах във форма и сега трябва да пропусна мачове на Лудогорец и националния отбор", коментира Неделев, а Лудогорец му пожела и успешно възстановяване и бързо завръщане на терена.

Тодор Неделев беше включен в групата за мачовете на България от турнира ФИФА Series в Баку по-късно този месец. Националите ще мерят сили с Танзания и Азербайджан в новия експериментален турнир на световната централа. На по-късен етап ще стане ясно дали мястото му ще бъде заето от друг футболист или селекционерът Илиан Илиев няма да допълва списъка за Баку.

Евентуалното участие на Неделев в националния отбор щеше да бъде първо за него от 12 юни 2022 година насам, когато той пострада при нелеп автомобилен инцидент при пристигането на тима за мач с Грузия. След това претърпя операции на главата и трябва да играе с шлем.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна