Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъжа, пребил съпругата си пред детето им в Бобов дол

Снимка: Кирил Фалин
Чуй новината! Чуй новината:

Задържан е мъжът, който на 10 март брутално преби съпругата си в жилището им в Бобов дол, а детето им засне насилието и каченият видеоклип потресе стотици хора в мрежата. 

Насилникът е 39-годишен, задържан е в София, където избягал и опитал да се укрие. Според коментари мъжът се казва Найден Найденов. Той пребил съпругата си в неделя, а едно от двете им деца заснело и изпратило клипа на баба си Спаска Цветкова, която веднага го публикува в групата "Забелязано в Бобов дол". 

Битата жена не е подала жалба в полицията. 

Служители на РУ - Бобов дол предприели действия по защита на жертвите на насилието му и по установяването и задържането му. 

Говорителят на Районната прокуратура в Кюстендил Крум Крумов и представител на Областната дирекция на полицията дадоха подробности по потресаващия случай:

"През 2019 г. съпругата му е подала едно единствено заявление в Районното управление в Бобов дол. По нейно настояване е постановен отказ да се образува досъдебно производство и вследствие на това, че не са събрани доказателства за извършено престъпление от общ характер". 

Оказа се, че има още два случая на домашно насилие - мъж заплашвал съпругата си в дупнишкото село Бистрица, а кюстендилец нападнал и удрял жена си с брадва по главата. Насилникът е задържан, предстои да му бъде повдигнато обвинение и поискана мярка за задържане за 72 часа. 

Районният прокурор на Кюстендил Албена Разсолкова: 

"В момента наистина има ескалация на напрежението както между хората, така и между лицата, които живеят на семейни начала. Не успяват да овладеят емоциите си, не успяват да се разберат и всичко това преминава в много голяма агресия и домашно насилие както по отношение на жени, така и по отношение на мъже и на деца, което е най-жалкото". 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна