Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шави смята, че Барса е играл превъзходно снощи

Шави Ернандес дава указания на тийнейджъра Ламин Ямал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на футболния Барселона Шави Ернандес изглеждаше изцеден откъм физически сили, но щастлив от класирането на отбора си на четвъртфинал в Шампионската лига. Каталонците спечелиха с 3:1 срещу Наполи и продължават към следващия етап с общото 4:2.

"Това беше отличен мач за нашия отбор! Моите футболисти напуснаха терена в края напълно опустошени – хвърлихме всичките си сили. Смятам, че доминирахме през по-голямата част от срещата и аз се гордея с футболистите. Когато обявих, че ще напусна поста си, аз казах на всички, че този отбор ще става по-силен и по-силен. И мисля, че дойде време да се порадваме", започна Шави.

"Поставихме си като цел да играем агресивно и с топката, и без топка. Наполи практически не направи нито една контраатака. Смятам, че играхме превъзходно в тази среща. Младият Пау Кубарси – за когото това беше първи европейски мач на ниво мъже, игра много спокойно и винаги подаваше правилно, на свободен наш играч. Той превъзходно диктува темпото, а да го гледаш е истинско удоволствие", заяви още бившият халф на испанския национален отбор и на Барселона, отговаряйки и на въпрос дали не е поел прекалено голям риск с пускането като титуляри и на Ламин Ямал, и на Пау Кубарси.

„Наполи е качествен отбор, който движи добре топката и имаше няколко добри възможности за гол от постепенни атаки. Заслужавахме повече и на Стадио Марадона, тъй като доминирахме там. Ние сме в осемте най-добри отбора в Европа и това е чудесно за Барселона и всички фенове на Барселона", допълни наставникът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна