Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха за 72 часа мъжа от Бобов дол, пребил съпругата си пред детето им

Снимка: Окръжна прокуратура - Кюстендил

39-годишният Найден Найденов от Бобов дов, пребил съпругата си в неделя, а едно от двете им деца заснело насилието и клипът беше публикуван в групата "Забезязано в Бобов дол", е задържан за 72 часа, съобщиха от Райнна прокуратура-Кюстендил. Той е обвинен за причиняване на средна телесна повреда на жената. За такова престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до три години. 

Случаят с битата Таня Ангелова се коментира много в Кюстендилско. И с това, че жената не е подала жалба в полицията. 

Мъжът беше задържан в София след самосезиране на прокуратурата по качения клип в мрежата и предприетите издирвателни действия на полицията. 

Мнозина са озадачени и от коментара на Таня от тази сутрин. 

"За наши неща се скарахме, лични, случило се е, нямам наранявания, няма ми нищо. Не е избухлив, но и аз съм устата. Искам да бъде освободен и да живее неговия си начин на живот", сподели пред репортери тя. Щяла да подаде молба, но за развод и да се разделят. 

Разследването на домашното насилие в Бобов дол продължава. Досъдебното производство е в ход - без значение дали има жалба от страна на потърпевшето лице. 

Очаква се заключение на постановената съдебно-медицинска експертиза, което ще даде възможност за правната квалификация на повдигнатото вече обвинение. 

На този етап от разследването са събрани доказателства за това, че на 10 март в жилище в Бобов дол Найден е причинил телесна повреда на съпругата си, казват от прокуратурата.  

Много се коментира и как 13-годишното момиче е успяло да заснеме насилието над майка си. Районният прокурор на Кюстендил Албена Разсолкова:

"Според данните, с които разполагаме, детето е заявило, че то е направило клипа без знанието на майка си и баща си и че бащата е преустановил побоя и излязал от стаята. То само е спряло клипа и го изпратило на баба си, която го публикувала в социалните мрежи с цел да докаже, че зет ѝ осъществява домашно насилие спрямо дъщеря ѝ".




По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени