Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на туризма е оптимист за притока от чуждестранни туристи през лятото

Снимка: Мила Младенова

Оптимистични са очакванията по отношение посещенията на чуждестранни туристи за предстоящия летен сезон. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова, която откри най-голямото туристическо изложение у нас Ваканция и СПА.

Ранните записвания показват увеличение на броя на туристите, каза Динкова:

"Можем да се поздравим и в резултат на успешно проведената реформа, че ранните записвания на пазар Великобритания за 2023 година бележат 70% ръст, а вече имаме и 30% ръст за 2025 година".

Ръст има и в предварителните записвания на германския пазар от 20 %, значително е и развитието на пазар Испания и Италия. В края на март ще има по-конкретни данни, посочи още Зарица Динкова:

"Вярвам, че освен непрестанното усъвършенстване на българската туристическа оферта интересът към страната ни се повишава както заради успешните реформи, които осъществяваме, така и поради факта, че в България има какво да предложи на света".

Работи се за привличане на повече туристи от скандинавските пазари и тези в Централна Европа, каза още Министър Динкова. 

На изложението Ваканция и СПА  се представят повече от 200 участници - хотели, ваканционни комплекси, места за настаняване, доставчици на транспортни услуги, общински, регионални и местни туристически организации, туроператори и туристически агенции от 14 държави в Европа, Азия и Африка.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна