Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Тагарев се отчита за свършеното през мандата

Тодор Тагарев
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев ще  отчете работата си по време на своя мандат.

Нито една от парламентарните групи няма положителна оценка за работата на министъра на отбраната в последните месеци. Дори и партии като ПП-ДБ имат критика към скоростта, с която се помага на Украйна. Критиките на ДПС и ГЕРБ-СДС се открояват с исканията за оставки. Основно заради решена от парламента, но недоставена помощ за Украйна. Няма информация да ли в предстоящите преговори между партиите, преди очакваното връчване на мандат от президента, оставката на Тагарев се поставя като условие за постигане на договореност.

В сряда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надежда обещаните зимни ръкавици ще бъдат "изпратени до август" в Украйна. Последният коментар за оставка Тагарев направи преди ротацията. Той обясни, че оставка ще подаде заедно с кабинета "Денков".

И отново припомни, че страната ни е осигурила на Украйна повече от 7000 тона материални средства. 140 машини пътуват натам, припомни Тагарев. Многократно министърът е уверявал, че оказването на помощ на Украйна "остава безспорен приоритет".

Но Тагарев поиска и подкрепата на депутатите, за да може финансовите компенсации от помощта да осигурят "един млрд. лв. над гласувания бюджет, които ще реинвестираме за ускорено превъоръжаване на армията".

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна