Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При учение на МВР: Извадиха кола и шофьорът ѝ от река Белица

Учение по изваждане на автомобил от река Белица
Снимка: Здравка Маслянкова

Мащабно учение на различните структури на Министерство на вътрешните работи за работа при кризисни ситуации като наводнение и тежки катастрофи се проведе на моста над река Белица между Велико Търново и Дебелец.

При обилен дъжд по време на учението великотърновските полицаи и пожарникари с вседеход "Амфибия" от река Белица беше изваден катастрофирал автомобил и неговият водач, включиха се спасители, спешните медици и служители на Български червен кръст. Учението беше наблюдавано от служители на 13 областни дирекции на МВР в страната.

Учение на МВР на река Белица

Старши комисар Любомир Баров, заместник-директор на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", коментира: 

"Занятието е важно, защото по този начин се тренират действия при различни ситуации – участъци, които са наводнение, верижни катастрофи, действия при силно задимяване, при падане на обилни маси".

Предстои противопожарните служби в страната да бъдат оборудвани с 200 автомобила за гасене на пожари. Ще се обявяват поръчки и да се търси финансиране за покупка на специализирана техника, важното е да повишим и заплащането на служителите", посочи заместник вътрешният министър Кирил Ценкин. 

"Приоритетите са подобряване на материалните средства. Също се работи и за повишаване на заплащането на служителите, надяваме се от януари догодина", добави той. 

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна