Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1000 лева е гаранцията на Найден от Бобов дол, заснет от детето си да нанася побой над съпругата

Снимка: Ани Петрова

39-годишният Найден Найденов, който преби съпругата в Бобов дол, а детето им засне видеоклип, качен по мрежите, е с марка парична гаранция от 1000 лева, постанови състав на Районния съд в Дупница. 

Още на следващия ден потърпевшата жена каза пред репортерите, че иска мъжът ѝ да бъде пуснат на свобода и че случилото се е нещо лично, по думите и "такива неща стават във всяко семейство". 

Съдът приема, че обвиняемият е с чисто съдебно минало, с оглед реабилитирането му по право, трудово ангажиран е и няма опасност да се укрие. Деянието, в което е обвинен, подлежи на прилагане на чл. 78А от НК – освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, като предвиденото за него наказание е до три години лишаване от свобода. 

Районната прокуратура ще протестира решението пред Окръжен съд - Кюстендил. Само преди два дни от прокуратурата казаха, че мъжът е осъждан през 2019 г., но реабилитиран.  

"През 2019 г. съпругата му е подала едно единствено заявление в РУ - Бобов дол. По нейно настояване е постановен отказ да се образува досъдебно производство, а и в следствие на това, че не са събрани доказателства за извършено престъпление от общ характер. Наложено му е наказание по чл. 78А от НК за извършено престъпление по член 325 алинея 1, а именно - "хулиганство", като е наложено наказание "глоба" в размер на 1000 лв". 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна