Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата етно-джаз формация JazzBoree представя първата си песен

JazzBoree
Снимка: личен архив

На българската музикална сцена се качва нова група, готова да поднесе на слушателите завладяваща смесица от стиловете на българската народна музика и джаза. Савина Стоилова (вокал), Ралица Тонева (саксофон и вокал), Борис Петков (клавишни), Андрей Велков (ударни) – това са талантливите млади изпълнители, обединени под името JazzBoree, което ще бъде и основната тема в предаването "Животът в джаз" на 19 март 2024 г.

Тогава слушателите на програма "Христо Ботев" ще имат възможността да чуят разговора с двама от членовете на групата – народната певица Савина Стоилова и пианистът Борис Петков, който е гостувал в предаването и преди.

Двамата ще разкажат за любопитните събития, довели до сформирането на групата, за свързващите и разграничаващите джаза и народната музика елементи, за това как протича техният работен процес в звукозаписното студио и разбира се – пътя към сцената и публиката. Кулминационният момент в предаването ще бъде представянето на първата издадена песен на JazzBoree, която ще получи своята радио-премиера в ефира на "Животът в джаз".

Ще бъде посветено време за слушане на музика и истории от индивидуалните творчески пътища на всеки един от гостите – други проекти, в които участват, любопитни моменти от тяхното професионално развитие и какво да очакват от тях почитателите на българския етно-джаз. Започваме в 23.00 часа!

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна