Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София - Ботев (Пд) пряко по "Хоризонт"

първа лига
Снимка: БФС

Три мача ще се изиграят днес от 25-ия кръг на първа футболна лига ще се изиграят днес.
ЦСКА - София посреща Ботев (Пловдив) в един от най-интригуващите двубои от 25-ия кръг в първа футболна лига. Дербито е от 17 часа и 45 минути и ще бъде предавано пряко по програма "Хоризонт" и радио "Пловдив" на БНР. Съдия на мача ще е Ивайло Стоянов. Домакините са трети в класирането с 51 точки, докато "жълто-черните” заемат 9-а позиция със своите 33 пункта.
Днешният сблъсък е първият от пролетната трилогия между двата отбора. В рамките на следващия месец и половина ЦСКА - София и Ботев (Пд) ще се срещнат още два пъти, тъй като жребият за Купата отреди да се изправят един срещу друг на полуфинал.
ЦСКА - София ще бъде без контузените Тобиас Хайнц и Юрген Матай, а до последно под въпрос за двубоя ще бъдат Мартин Стойчев и Емануел Шакич. Очаква се в стартовия състав да се завърне Иван Турицов, който пропусна последните два мача на столичани заради контузия.
Тибо Вион и Амос Юга "висят" с по осем жълти картона и при още един ще бъдат лишени от състезателни права за две срещи.
В лагера на гостите също има проблеми. Йонас Там и Константинос Балоянис са наказани, тъй като при загубата от Лудогорец получиха петото си официално предупреждение през сезона. "Канарчетата" правят всичко възможно да вдигнат защитника Антоан Конте за тежкото гостуване в София.
Добрата новина за Керкез е, че ще може да разчита на две от новите си попълнения - Кристиян Начукву и Джон Емануел.
Първият сблъсък между днешните съперници по-рано през сезона завърши с успех за ЦСКА - София с 2:1.

Крумовград приема Пирин (Благоевград) в първия неделен двубой от 12:45 часа.
Домакините се намират в явен подем, започнал още в края на 2023 година, когато беше записан успех с 3:0 над ЦСКА 1948. Последваха три пролетни победи - над Ботев (Пловдив), Локомотив (София) и Локомотив (Пловдив), и нулево реми с Левски на "Герена".
За двубоя с "орлетата" в сметките на наставника на Крумовград Станислав Генчев се завръща националът Александър Колев, който е водач в листата с голмайсторите през сезона. При успех над Пирин Крумовград ще се изравни по точки с шестия в класирането ЦСКА 1948.
Пирин (Благоевград) продължава да се намира на безопасна дистанция от последните две места, които водят директно към Втора лига. "Зелените" имат 21 точки и мач по-малко спрямо Ботев (Враца) и Етър, които имат съответно 14 и 10 пункта в своя актив.

От 15 и 15 часа Хебър приема Арда в Пазарджик с главен съдия Радослав Гидженов.
Към момента домакините заемат 13-а позиция с актив от 24 точки, а в последния кръг съставът на Любослав Пенев завърши наравно 1:1 с Пирин (Благоевград). Гостите от своя страна е на седмо място с 35 точки, като преди седмица тимът от Кърджали победи с 2:1 като гост Ботев (Враца).
Двата отбора вече играха един срещу друг помежду си през сезона. В десетия кръг на шампионата Арда победи с 3:1 като домакин с голове на Тонислав Йорданов, Преслав Боруков и Христо Митев. За Хебър почетното попадение бе дело на Георги Николов.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна