Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерите на Никарагуа, Венецуела и Куба поздравиха Владимир Путин

Президентът на Русия Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидери и водещи политици от Никарагуа, Венецуела и Куба поздравиха Владимир Путин с победата му на президентските избори в Русия. Според данни на Централната избирателна комисия по данни от обработени 90% от протоколите, за действащия държавен глава са гласували 87,21 на сто от избирателите, предаде РИА Новости.

Агенция ТАСС цитира поздравенията, отправени към Путин. В изявление, публикувано на портала 19digital, президентът на Никарагуа Даниел Ортега заявява: "В тези времена на нестабилност и насилие в свят, в който всички се нуждаем от мир, хармония и радост, ние празнуваме неговия триумф като принос към незаменимата стабилност на човечеството, за да продължи в най-добрите условия да създава бъдещето". 

Голямата подкрепа на избирателите говори и за победата на Путин във войната срещу колективния Запад, коментира президентът на Венецуела Николас Мадуро. "Победата на нашия по-голям брат Владимир Путин е добро предзнаменование за целия свят през 2024 г. Путин и Русия печелят на всички фронтове", заяви Мадуро.

Ръководството на Куба поздравява Владимир Путин за победата му на президентските избори в Русия и се надява на засилване на връзките между страните в бъдеще, заяви министърът на външните работи на карибската страна Бруно Родригес Париля на страницата си в социалната мрежа Екс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна