Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жребият за Купата на Англия размина манчестърските отбори

Амад Диало (вдясно) вкарва за 4:3 за Манчестър Юн срещу Ливърпул в 120-ата минута.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити ще играе с Челси в 1/2-финалите на турнира за Купата на Англия, стана ясно от жребия след изиграването на последния четвъртфинал в надпреварата между Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

След головия спектакъл на „Олд Трафорд“, завършил с успех на „червените дяволи“ с 4:3 след продължения, Сити, който е действащ носител на трофея, беше изтеглен да играе срещу Челси на Маурисио Почетино. 

„Гражданите“ ще се опитат да спечелят срещу „сините“ за първи път през кампанията след двете равенства във Висшата лига. Тимът на Пеп Гуардиола се цели в това да стане първият отбор от Арсенал през 2015, който защитава трофея си. Челси пък ще търси нов финал в домашните купи, след като вече отстъпи на Ливърпул в спора за трофея на Карабао Къп.

В другия полуфинал изненадата на турнира – Ковънтри, ще посрещне Манчестър Юнайтед на Ерик тен Хаг. Тимът от второто ниво на английския футбол също се нуждаеше от късна драма, за да преодолее елитния Уулвърхемптън с 3:2 на „Молиню“. Ковънтри, който е воден от бившия играч на Юнайтед Марк Робинс, за последно триумфира в надпреварата през 1987 година. От своя страна манчестърци, които убиха мечтата на Ливърпул за "куадрупъл" (четири трофея за сезон) ще търсят втори пореден финал във ФА Къп за първи път от 2005-а насам.

Полуфиналите ще се играят на „Уембли“ на 20 и 21 април. Финалът за Купата на Футболната асоциация на Англия е на 25 май. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна