Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тен Хаг: Ако победиш Ливърпул по този начин, значи можеш да биеш всеки

Тен Хаг празнува с Гарначо след победата на "Олд Трафорд".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът Ерик тен Хаг се надява драматичната победа на Манчестър Юнайтед с 4:3 срещу Ливърпул в мач от Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА) да бъде повратна точка за "червените дяволи" през настоящия сезон, пише агенция ДПА.

"Всеки отбор се нуждае от подобен момент през сезона си, а ние така и не бяхме стигали до такъв. Надявам се това да даде увереност и енергия на нашите футболисти. Искам те да знаят, че са способни да играят по този начин", заяви Тен Хаг, цитиран от агенцията.

"Вярвам, че ако победиш Ливърпул по начина, по който го направихме ние, то тогава ти можеш да надвиеш всеки. Зависи само от нас да докажем, че това е факт. Сега (в неделя - б.пр.) го направихме".

Запитан дали обратът срещу Ливърпул го е впечатлил повече от победата на финала за Купата на Лигата миналата година, нидераландецът отговори: "Това беше отлична победа, но сме имали и други такива. За мен най-важни са трофеите, а този мач бе стъпка към такъв".

"Доволен съм от представянето на отбора ми. През първите 35 минути показахме какво може да бъде бъдещето на този отбор и с колко голям потенциал разполагаме. Просто ни трябва постоянство, но смятам, че и това се вижда от януари насам", продължи специалистът.

"След първите 35 минути видях спад в качеството на играта ни, което позволи на Ливърпул да се върне в мача. Те имат много силен отбор, но ние показахме устойчивост и решителност, за да стигнем до победата", завърши Ерик тен Хаг.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна