Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В очакване на коментар от ПП-ДБ. Кирил Петков пита с постове

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

След поредния обрат в опитите за съставяне на правителство и внесения от Мария Габриел отказ да изпълни връчения ѝ мандат лидерите на ПП-ДБ запазват мълчание.

Те не са коментирали официално и изявлението на премиера в оставка Николай Денков от снощи, в което той се обърна към ГЕРБ-СДС с призив да спазят договорката отпреди 9 месеца да се сменят само министър-председателите  и да не хвърлят страната в хаоса на предсрочни избори.

Единствената реакция са две публикации във Фейсбук на един от съпредседателите на ПП ДБ Кирил Петков. От написаното днес преди обед става ясно, че според него не спорът за министерски кресла, а споразумението, върху което работеха преговорните екипи на двете формации, е причина за провала на разговорите.

"Работеща съдебна система, работещи регулатори, и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът?", попита Петков във Фейсбук.

Снощи той публикува изявлението на Николай Денков, като в коментар изведе казани от него думи: "Обещанията трябва да се спазват! Това е основата на всяко взаимно доверие, както в политиката, така и в живота".

Въпреки очакванията снощи лидерите на ПП-ДБ не излязоха с официална реакция. До късно помежду им е текла комуникация как да действат в новата ситуация. Според източници на "Хоризонт" те са били изненадани от решението на Мария Габриел и преговорният ѝ екип. До този момент няма коментар и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна