Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама албанци и двама гранични полицаи са задържани за подкуп от 150 евро на ГКПП - Гюешево

Снимка: Валери Леков

Четирима - двама албанци, предложили подкуп от 150 евро, и двама граничин полицаи, които са били на смяна и са го приели, са задържани на ГКПП-Гюешево, съобщиха от Окръжна прокуратура - Кюстендил. 

Задържани са за 72 часа, предстои внасяне на искане за налагане на постоянна мярка за задържане. 

Случаят е от събота, около 23 ч. при гранична проверка на ГКПП Гюешево гражданите на Албания - А.Г. (на 60 години) и С.Л. (на 39 години), дали подкуп в размер на 150 евро на двама служители от Гранична полиция. С действията си те целели да бъде допуснато лицето С.Л. да излезе от България в Северна Македония без да му бъде наложена санкция за превишен престой в страната. 

Предложеният подкуп бил приет от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно положение – Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години). Двамата нарушили задължения си, касаещи реда и организацията при осъществяване на граничната проверка на ГКПП, с цел имотна облага. От деянието им са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в уронване престижа на МВР, както и създаване на недоверие в дейността на държавния орган, се казва в информационното съобщение по случая. 

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях. 

Работата по случая продължава с извършване на интензивни действия по разследването. Задържаните гранични полицаи са от Кюстендил, отбелязаха от обвинението. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени