Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линейка и микробус се удариха на оживено кръстовище в Пловдив (обновена)

| обновено на 25.03.24 в 15:26
Катастрофа между линейка и микробус на кръстовище до Мебелна къща в Пловдив
Снимка: Радио Пловдив

Линейка, превозваща възрастна жена с инсулт, катастрофира на оживено кръстовище в Пловдив. При инцидента няма сериозно пострадали.

Инцидентът е станал минути преди 13 часа днес, когато на кръстовището до Мебелна къща линейка с включена светлинна сигнализация е преминала на червен светофар и се сблъскала с преминаващ на зелен за него светофар микробус. 

От удара леко е пострадала лекарката в линейката, на която е оказана медицинска помощ на място и е откарана за прегледи в болницата "Свети Георги" - съобщи директорът на "Спешната помощ" в Пловдив д-р Иван Стойнов. Тя е е настанена във Втора клиника по хирургия с контузия на гърди и корем, но състоянието й не е тежко. Въпреки тове е оставена под лекарско наблюдение.

Линейката е превозвала 80-годишна жена с кислородна маска. Пациентката е била с инсулт. Тя не е пострадала при удара, освен че е получила повърхностно порязване от счупено стъкло. Раната е обработена на място от дошлия помощен екип, след което болната е транспортирана в същата болница и е приета в отделението по "Вътрешни болести"- съобщи д-р Стойнов.

Другите двама участници в инцидента - шофьорите на буса и на линейката не са пострадали при катастрофата. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна