Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гешев заяви участие в следващите избори

В Бургас бившият главен прокурор обяви инициативата си "Един милион подписа за мир"

Бившият главен прокурор и настоящ лидер на гражданското сдружение „Справедливост за България“ Иван Гешев направи заявка за участие в следващи избори на пресконференция в Бургас.

Мандатоносител ще е именно сдружението, което да бъде преобразувано в политическа партия.

„В случай, че има национални избори, естествено, ще участваме. Нашата цел е в нашите листи да няма политици, а да има хора, които са утвърдени в своите сфери, които са уважавани в съответното населено място, да са граждани. Тоест да дадем възможност да гражданите да участват във властта. Това не е самоцел – властта. Ние искаме властта да е на хората и на гражданите, а не на някой лидер“, каза Гешев.

В морския град той представи и инициативата за събирането на 1 милион гласа в подкрепа на преговори за мир, които да сложат край на войната в Украйна.

„Има сайт https://1milionglasazamir.eu/, където могат да се подпишат тези, които споделят тази идея. Вътре има защо започнахме тази идея и нашата концепция е, че този конфликт, който застрашава реално България и нашите деца, може да бъде решен реално само с преговори за мир и Украйна може да получи днес по-добри условия, отколкото утре. Очакваме да съберем тези един милион гласа и по някакъв начин да ги внесем в европейските и в българските институции и да принудим нашите политици да преговарят за мир, да се грижат за българския национален интерес и да не се опитват да ни вкарват във война“, коментира Гешев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени