Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на отворените врати в "Кабиле" по повод 20 г. членство в НАТО

Снимка: БГНЕС

По повод 20-годишнината от членството на България в НАТО Дни на отворените врати организират  20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон.

Днес и утре от 10.00  до 16:30 ч. двете формирования ще направят демонстративни центрове с основните образци въоръжение и техника  във войсковия район  "Кабиле" край Ямбол

Посетителите ще могат да се запознаят и с възможностите за постъпване на работа в редиците на Българската армия, възнагражденията и кариерното развитие, както и да наблюдавате демонстрация на специализиран ръкопашен бой.

Военни формирования в Стара Загора, Кабиле и Хасково също ще имат ден на отворените врати. Единен център за начална военна подготовка в Плевен също ще отвори врати.
В София в Националният военноисторически музей показва изложбата "Българската армия - 20 години част от НАТО". Акцент в изложбата са мисиите и ученията на Българската армия.
Заради честванията, от 12 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. „Кн. Александър I“.
Забранява се влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител"  между улица "Раковски" и площад "Независимост".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна