Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората от Пчелина не вярват от ВиК да завършат канализацията до края на май

До края на май трябва да завършат дейностите по прокарване на канализация в местността Пчелина. Обнадеждаващата новина съобщи Сава Коев, ръководител на ВиК проекта. Остават още 5 канализационни клона. Работата по последния етап започва другата седмица, посочи още той. 

Живеещите в местността Пчелина обаче са скептични. Те се оплакват, че вече една година са изправени пред всекидневни затруднения заради инфраструктурата и проекта на ВиК. Освен калните и разкопани улици, по които често се стичат и фекални води, често страдат и от липса на електричество и питейна вода. Районът е бързо разрастващ се, в него кипи жилищно строителство, което също допринася за нарушаване водоподаването и електроснабдяването, подчертават жителите.

Недоволните казват, че се чувстват като попаднали в омагьосан кръг, от който няма излизане. Според тях няма никаква координация между институциите, а работата се извършва хаотично. 

Обходните маршрути попадат в частни имоти, в които бариерите са вдигнати заради добрата воля на собствениците. В случай, че не са отворени - те остават без изход, буквално.

По думите им няма никаква логика в това ул. "Прилеп" да бъде стеснена, тъй като няма да могат да се разминават кола с камион или автобус. Те подчертаха важността на улицата, която е входна артерия, по която минават хиляди автомобили. 

Чуйте какво още казаха жители на Пчелина:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна