Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Перник дадоха начало на кампания за използване на колани в колите

Директорът на ОДМВР Перник ст. комисар Милчо Милчов връчи първата значка
Снимка: ОДМВР - Перник

Директорът на ОДМВР в Перник ст. комисар Милчо Милчов даде старт на тазгодишната образователна кампания за използване на колани на задните седалки на автомобилите и обезопасителни системи за деца. 

Инициативата "Инспектор по коланите" е на ОДМВР – Перник и стартира миналата година, като амбицията на ръководство е да се превърне в ежегодна, обхващайки всички първокласници на територията на областта. 

Началото беше поставено днес в 11-ото основно училище в Перник. 70 първокласници изслушаха презентацията, изготвена от организаторите. Мултимедийното представяне във вид на забавна игра даде възможност на децата сами да отговарят на зададените въпроси по пътна безопасност. 

Показан беше и кратък филм за правилното поставяне на коланите и какво би могло да се случи, ако се возят без колани.

"И както сутрин ставате, миете зъби, миете очи, обличате се и тръгвате на училище, защото сте научили уроците, като седнете в колата сложете колана - просто, бързо и много безопасно". 

С тези думи се обърна към децата комисар Йордан Дундаков - началник на "Охранителна полиция". 


Първокласниците получиха значки, които изобразяват деца, возещи се на задната седалка и обещаха да спазват правилата за движение. 

"С инициативата се целят две неща – първо децата да разберат защо трябва да използват обезопасителни системи и колани и второ, чрез тях да се въздейства върху родителите, които стриктно да спазват правилата за движение", каза директорът на полицията ст. комисар Милчов при връчването на първата значка. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна