Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Xiaomi получи близо 89 хил. поръки само 24 часа след пускането на първия си електромобил

Снимка: gigazine.net

Китайският технологичен гигант Xiaomi съобщи в петък, че е получила 88 898 поръчки за първото си електрическо превозно средство Speed Ultra 7 (SU7) само 24 часа след пускането на електромобила на пазара, като първите доставки се очакват до края на април.

В четвъртък изпълнителният директор на Xiaomi Лей Цзюн официално представи EV, като го нарече "функциониращ звяр" и отбеляза, че началната му цена ще бъде 215 900 юана (около 29 хил. долара). Според него електромобилът ще може безпроблемно да се свързва с другите електронни джаджи на компанията.

Компанията обяви, че колата ще може да развива скорост от 200 километра в час само за 10,67 секунди. Стандартният SU7 също ще се предлага в още две версии, Xiaomi SU7 Pro и Max, като цената им ще бъде съответно 245 900 и 299 900 юана.

Акциите на Xiaomi, листвани на борсите във Франкфурт и Ню Йорк, скочиха с повече от 12% след пускането на електромобила на пазара.

Първичното листване на компанията е на борсата в Хонконг, но тя затвори за католическите Великденски празници преди обявяването на SU7.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени