Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двумесечен арест за заподозрян за съучастие в терористичния акт в Москва

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съд в Москва разпореди двумесечен арест на още един заподозрян за съучастие в терористичното нападение в концертната зала "Крокус Сити Хол".

Според следствието, Назримад Луфтулой - гражданин на Таджикистан, както и четиримата сочени като преки извършители на нападението - е съпричастен към финансирането им.

И днес Следственият комитет не пропусна да подчертае украинска връзка с атентата, твърдейки - без да представи доказателства - че преди да бъдат арестувани убийците са се опитвали да избягат в Украйна, за да приберат обещаната им парична награда. Киев неколкократно отхвърли подобни твърдения. А от групировката "Ислямска държава" повториха и днес, че атаката е дело на нейни членове.

Със съдебна мярка за неотклонение във връзка с нападението в "Крокус" са вече 9 души в Русия. Девет заподозрени са задържани и в родния на предполагаемите нападатели Таджикистан, съобщава Ройтерс.

По-рано днес руските здравни власти съобщиха за кончината на един от ранените при нападението от 22 март. С неговата смърт общият брой на жертвите нарасна на 144.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна