Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно правят ново ВиК трасе в кюстендилски кв. "Запад"

Снимка: Красимир Минев

Ше бъде изградено спешно около 350 м. ново трасе по ВиК мрежата в кюстендилския кв. "Запад", където ежедневно стават аварии и стотици жители остават без вода. Това обяви кметът на града инж. Огнян Атанасов. 

Изграждането ще започне другата седмица и прогнозно ще струва около 30 000 лева. Екипи и техника ще осигури "Кюстендилска вода". 

Водопроводът в този район аварирал 5 пъти за седмица - две. Стотици домакинства и обекти остават без вода с дни. Поради тази причина подмяната на  старите етернитови тръби става неизбежна. Кметът инж. Огнян Атанасов е провел среща с ръководството на дружеството "Кюстендилска вода“:

"Там гърми за пети път на едно и също място. Сменя се трасе 6 метра и гърми следващото. Гърми етернитът. Въпросът сега е да го сменим с пластмасова тръба. Главното трасе ще бъде сменено. Този ремонт трябва да бъде направен. Неудобства ще има за всички, но важното е да бъде осигурен кварталът. Община Кюстендил ще финансира материалите за това трасе. Ремонтът започва, веднага след като пристигнат материалите".
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени