Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лена Бориславова за избора на Главчев: ГЕРБ загубиха роля на удобна опозиция в управление

Лена Бориславова
Снимка: БГНЕС

"Пак ще кажат, че съм откраднала нещо, но и аз искам да поздравя г-жа Сачева, защото току що те загубиха ролята на удобната опозиция в управление и ще трябва да станат отговорни управляващи", така Лена Бориславова коментира пред БНТ избора на Румен Радев за служебен премиер в лицето на Димитър Главчев.

"Голяма част от решенията на Борисов не се взимат от него лично, а от Пеевски", заяви Лена Бориславова в студиото на "Панорама".

"Когато в хода на преговорите имаше настояване от страна на ГЕРБ за включване изрично на текст, осигуряващ квота при избора на регулаторите в полза на ДПС, г-н Кирил Петков направи логичната стъпка и научения урок от последните 9 месеца, че, ако искаме тази квота да не се случи и да не е в текста на споразумението, за да могат ГЕРБ да се съгласят г-н Петков разговаря с г-н Пеевски", допълни Бориславова.

Деница Сачева от ГЕРБ категорично опонира на казаното от нея и заяви, че "никога не е говорено за квоти".

Лена Бориславова убедено заяви, че служебен премиер ще има и Конституционните промени не създават хаос.

"Тежкият въпрос обаче, който тегне висне и тегне над президента и той го осъзнава, именно затова е тази негова остра реакция е, че той трябва да направи избор и избор има".

"Ние минахме добросъвестно през преговорите. Видяхме, че съгласие за промяна не се постига, казахме накрая и призовахме съвсем открито, за което бяхме упрекнати от доста от нашите симпатизанти, че трябва да се върнем на масата, да си спазим дадената дума и да направим кабинет", обясни Лена Бориславова.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени