Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дамско рали „На високи токчета“ в Благоевград

Традиционно дамско рали „На високи токчета“ се проведе в Благоевград. В надпреварата се включиха 11 дамски екипажа, които демонстрираха майсторски изпълнения и отлични резултати при шофиране.

Зам.-кметът по строителство, екология и европроекти Светла Захариева даде старт на дамско рали „На високи токчета“, което се проведе днес в парк „Македония“.

„Радвам се, че Община Благоевград е партньор на това събитие. Благодарение на вашите усилия за поредна година призивът „Ние шофираме с отговорност“ обединява не само любителите на високите скорости и майсторско шофиране, но и поставя фокус върху важна за всички нас тема, а именно да бъдем толерантни на пътя и да спазваме правилата за движение. Вярвам, че всички ние можем да се обединим и с добрия пример да допринесем войната по пътищата да спре!“, каза Светла Захариева.

 За първи път в рали „На високи токчета“ организаторите допуснаха мъжки екипажи. Те бяха предизвикани да покажат умения зад волана и да подобрят най-доброто време на дамските отбори. Резултатите от скоростното им шофиране не бе отчетено в крайното класиране, тъй като участието им бе в подкрепа на инициативата.

Дамското рали „На високи токчета“ изпълни с адреналин участниците и публиката в парк „Македония“ в Благоевград.

"Рали предизвикателството тази година е под надслов „Шофираме с отговорност“, уточни автомобилният състезател от благоевградския клуб „Диамо“ Диана Стоянова.

Участничките в състезанието отправиха послание за толерантност на пътя и безопасно управление на МПС.

Най-атрактивна в днешното състезание бе Ина Николова от София с трабанта „Пеперудената фея“.

11-те отбора заредиха публиката с много адреналин, с атрактивното си автошоу , в което демонстрираха умения в управлението и точност в изпълнението на елементите от трите кръга на състезанието. Участничките бяха предизвикани да се качат на високи токчета и да покажат прецизно шофиране с паркиране - преден и заден гараж, както и слалом между конуси.

“На високи токчета” се организира от СК „Диамо“, съвместно с Община Благоевград.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени