Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехи за канадските отбори в НХЛ

Вратарят на Питсбърг Неделкович спасява удар на МАрнър от Торонто.
Снимка: БТА

Конър Гарланд вкара два гола, включително победното попадение в мача, а Джей Ти Милър направи три асистенции, за да запише рекордните 100 точки в кариерата си за сезона, при домакинския успех на Ванкувър Кенъкс Срещу Вегас Голдън Найтс с 4:3 в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада.

Куин Хюз и Брок Баузър се отличиха с по една шайба и една асистенция за лидера в Тихоокеанската дивизия Ванкувър. Вратарят Артурс Силовс направи 20 спасявания.  

Джак Айхел се разписа два пъти, докато Ноа Ханифин добави гол и една асистенция за шампиона Голдън Найтс. Вратарят Логън Томпсън спря 26 удара и записа асистенция.

Вегас заема втората позиция за "уайлд кард" в Западната конференция.

Торонто победи Питсбърг с 3:2 след продължение у дома в другата среща от нощта в НХЛ. Джейк Маккейб беше точен в 1:30 минута на допълнителното време, а домакините постигнаха петата си победа в последните шест мача. Гостите се изравниха с Детройт за втората "уайлд кард" в плейофите за Купа "Стенли" от Източната конференция, но Детройт е изиграл един мач по-малко.

Маккейб вкара за осми път през сезона след пас на Остин Матюс, който реализира 65-о си попадение за сезона, за да даде преднина на Торонто с 2:1 в началото на третия период. След това Дрю О'Конър да изравни за "пингвините" в 13:38 минута. Матю Нийс също се разписа, а Иля Самсонов спря 29 удара за кленовите листа.

Рикард Ракел добави един гол за тима Питсбърг, който спечели предишните си четири мача.

Остън Матюс изравни постижението на Алекс Овечкин от 65 попадения в една кампания в НХЛ за XXI век. Руснакът постигна това през 2007-2008. През миналия сезон канадският нападател на Едмънтън Конър Макoейвид завърши редовния сезон с 64 гола. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна