Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия ускорява депортациите с цел борба с престъпността

Нанси Файзер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германското правителство обеща днес мерки срещу увеличаващата се престъпност, в частност от страна на заподозрени с мигрантски произход, в опит да намали популярността на крайнодясната "Алтернатива за Германия" на провинциалните избори тази година, предаде Ройтерс.

Представяйки данни за ръст от 5,5% в общата престъпност през миналата година и 13,5% увеличаване на броя на заподозрените с чуждестранни корени, вътрешната министърка заяви, че Германия трябва да подобри интеграцията и да ускори депортациите.

"Чуждестранните престъпниците трябва да напускат Германия по-бързо. Стриктните правила за депортация, които създадохме, трябва да бъдат прилагани", каза министър Нанси Файзер, социалдемократ.

"Всеки, който не спазва правилата, трябва да си замине", каза тя и подчерта, че не толерира престъпленията с насилие, които са се увеличили с 8,6 на сто миналата година.

Опозиционни партии - консерватори и "АзГ", използваха тези данни, за да призоват за по-строги мигрантски политики, по-добър контрол и повече депортации.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени