Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През първото тримесечие:

Глобалните продажби на електромобили на BMW са нараснали с 27,9%

BMW i3, изцяло електрически автомобил
Снимка: Wikipedia

В прессъобщение на Bayerische Motoren Werke (BMW) се посочва, че продажбите на изцяло електрически превозни средства на немската компания за луксозни коли са нараснали през първото тримесечие на 2024 г. с 27,9% спрямо същия период година по-рано, като в глобален план са били доставени 82 700 електромобила.

"BMW Group продължава своя път на растеж на електрическите автомобили. С доставката на едномилионното си изцяло електрическо превозно средство от пускането на пазара на модела BMW i3, ние достигнахме важен крайъгълен камък, който потвърждава привлекателността на нашето продуктово портфолио", посочи Йохен Голер, член на Управителния съвет на BMW, отговарящ за клиенти, марки и  продажби.

Общите доставки на автомобили на BMW през първото тримесечие на 2024 г. достигнаха 594 671 броя, нараствайки с 1,1% в сравнение със същия период на предходната година, като автомобилният производител отбелязва, че "увеличението на продажбите на изцяло електрически превозни средства се е облагодетелствало от балансирано представяне във всички основни световни региони".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени