Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившата звезда на американския футбол О Джей Симпсън почина на 76 години

О Джей Симпсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

О Джей Симпсън, звездата на американския футболист и актьор, който влезе в международните заглавия през 90-те години, след като беше оправдан по обвиненията в убийството на бившата си съпруга и нейния приятел, почина на 76 години. 

Симпсън е починал в сряда след тежка битка с рака според публикация от семейството му в социалната медийна платформа "X". 

"На 10-и април нашият баща, Орентал Джеймс Симпсън, почина в битката с рака. Беше заобиколен от своите деца и внуци. През този преходен период семейството му ви умолява да уважавате желанията им за уединение и благоволение", написаха от семейството на Симпсън.

О Джей Симпсън беше съден по две обвинения в убийство първа степен през 1994 г. за смъртта на бившата му съпруга Никол Браун и нейния приятел Роналд Голдман. 11-месечният процес беше наречен "Процесът на века" и разбуни обществеността и пресата. През 1995 г. беше оправдан, но през 1997 г. Симпсън беше признат за отговорен за смъртта им в граждански иск.

Симпсън прекара около 10 години в затвора, след като беше обвинен през 2007 г. по 12 обвинения, свързани с въоръжен грабеж и отвличане с оръжие на двама търговци на спортни сувенири в хотел в Лас Вегас, Невада.

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени