Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частично съгласие за ръководството на РИК - Габрово

Снимка: БГНЕС

На консултациите за състава на Районна избирателна комисия в Габрово представителите на парламентарно представените сили се споразумяха за председателя и неговите заместници, но не постигнаха съгласие за секретар на РИК.

Единственото предложение за председател на РИК Габрово е на коалицията ГЕРБ- СДС, която излъчи за ключовата позиция Мария Недева. На днешните консултации при областния управител представителите на парламентарно представените партии и коалиции се обединиха около предложението за четирима заместник-председатели на 13-членната избирателна комисия за вота на 9 юни.

Постигнато бе съгласие за тримата заместник-председатели – те са излъчени от “БСП за България“, ПП „Има такъв народ“ и ДПС. Направени бяха две предложения за секретар на РИК- Габрово- едното от коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“, а другото от ПП „Възраждане“. За нито от двете обаче политическите сили не постигнаха консенсус. 

Предстои, съгласно Изборния кодекс, ЦИК да определи членовете на Районната комисия, въз основа на направените предложения.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна