Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валенсия спечели като гост на Осасуна

Футболистите на Валенсия спечелиха с 1:0.
Снимка: БТА

Тимът на Валенсия постигна успех при гостуването си на Осасуна с 1:0 в среща от 31-ия кръг на испанското футболно първенство. За Валенсия победата бе втора поредна и трети мач без поражение в шампионата. Отборът заема седмо място с 47 точки, на 3 зад шестия Реал Сосиедад.

Съставът на Осасуна е 11-и в подреждането с 39 точки, колкото имат и Виляреал, и Хетафе, съответно на девета и десета позиция. Осасуна допусна трета загуба в последните си четири двубоя в Ла Лига.

23-годишният португалски полузащитник на гостите от Валенсия Андре Алмейда осигури успеха с попадение в 18-ата минута. Хесус Васкес пропиля още една възможност за Валенсия три минути по-късно, а в края на първото полувреме и двата отбора пропуснаха нови шансове за гол и резултатът остана 0:1.

Футболистите на Осасуна можеха да вземат поне точка от домакинството си, но в седмата минута на добавеното време на срещата хърватинът Анте Будимир пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу него, след лошо изпълнение и гостите ликуваха с победата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна