Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново отложиха мярката на бившата шефка на Митниците

Петя Банкова
Снимка: БГНЕС

Заради болен адвокат за втори път отложиха мерките за неотклонение на бившия директор на митниците Петя Банкова и хасковския бизнесмен Стефан Димитров. 

Те остават в ареста поне до четвъртък, когато мерките им ще се гледат от друг съдебен състав.

Става дума за адвоката на Банкова Аделина Натина, заради която беше отложено и първото разглеждане на мерките за неотклонение. Тогава съдебният състав и председател Галя Георгиева глоби Натина с 500 лева.

Днес другият състав с председател Вили Цанова прецени, че на Банкова трябва да бъде назначен служебен защитник, тъй като по делото има и друг обвиняем, който е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и трябва да бъдат гарантирани правата му.

Очаква се в четвъртък Натина да е в съдебната зала. Ако не бъде обаче ще има резервен защитник, който да се грижи за правата на Банкова. Очаква се тогава да стане ясно дали двамата обвиняеми ще останат за постоянно в ареста. Според адвоката на Стефан Димитров, няма причини те да стоят в ареста, тъй като Банкова вече е отстранена като шеф на "Митниците", така че няма как да попречи на разследването. същото важи и за неговия клиент, който не е длъжностно лице. Иво Найденов коментира и очакваното утре изслушване или разпит на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Tой е призован в антикорупционната комисия. По думите му, няма основание Коцев да бъде обвиняем, но в крайна сметка решението ще е на прокуратурата.

Адвокатът на Стефан Димитров – Ивайло Найденов обясни дали и Коцев може да бъде включен в групата:

"Това е работа на прокуратурата сега, Как аз да ви кажа дали ще го направят Живко Коцев обвиняем. За какво? Защото се е снимал по халат на басейн или за какво да го направят, знам. Градският прокурор каза, че той е свидетеля номер 3. Сега, нали, малко несериозно. Ходим си на гости, ама имах съмнения, че не е сериозно. Доколкото градската прокуратура каза, че е той, за него става въпрос, култовият свидетел. Да, и познава Калин Стоянов и Живко Коцев. Е, там е свидетел с тайна самоличност".


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени