Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радомир се включва в националната кампания „Община без отпадъци“

Община Радомир се включва в националната кампания „Община без отпадъци“, съобщиха от администрацията. На 20 и 21 април, по повод Деня на Земята, се организира почистване на всички населени места в общината.

Събитието е част от годишната кампания на Община Радомир. Тя ще се проведе в няколко етапа и включва почистване и облагородяване на всяко населено място, засаждане, образователна кампания по отношение на разделно събиране на отпадъци, рециклиране и повишаване на информираността сред населението по всички теми, които касаят опазването на околната среда. 

Предвижда се кампанията да продължи до 27 септември. "Паралелно с това, се работи в посока на осигуряване на допълнително финансиране чрез проекти и програми по Плана за възстановяване и устойчивост, Фонд за справедлив преход и други", заяви кметът Кирил Стоев. Той добави, че за последния месец общината е подала 10 проекта за населените места по програма „За чиста околна среда“ на ПУДООС. Всеки един от проектите е на стойност около 15 хил. лв.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна