Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът проведе среща с ръководителите на службите

Премиерът Димитър Главчев проведе среща с ръководителите на службите

Служебният премиер Димитър Главчев проведе работна среща с ръководствата на службите, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Обсъдени са две основни теми – организацията на изборите на 9 юни и ситуацията в Близкия изток.

Главчев, цитиран от пресслужбата, казва, че се действа "безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове". Поет е ангажимент за провеждане на честни и свободни избори, е заявил Главчев. 

В разговора са участвали също и.д. главен секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, който е докладвал за действията на вътрешното министерство по организацията на вота.

По темата с Близкия изток премиерът Главчев е акцентирал върху значението на професионалната и прецизна работа на службите. В разговора са участвали председателят на ДАНС Пламен Тончев, председателят на ДАР Антоан Гечев, директорът на СВР бригаден генерал Венелин Венев и началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев, става ясно от съобщението.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова заяви, че комисията има пълното съдействие на служебния кабинет по въпросите, свързани с организацията и подготовката на предстоящите избори две в едно на 9 юни.Това е уверил служебният премиер Димитър Главчев на първа среща с ЦИК:

 "Уточнихме някои въпроси, свързани с отговорностите на министрите, които с решение на МС от миналата седмица са определени да отговарят за различни дейности като част от изборния процес".

Координатор е транспортният министър Георги Гвоздейков. До момента само една политическа формация - партия Българско национално обединение, е подала документи за регистрация в ЦИК за участие в предстоящите избори.

Същевременно „Възраждане“ представи кандидатите си за евродепутати. Водач на листата е великотърновският депутат Станислав Стоянов, втори е журналистът Петър Волгин.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени