Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха фотоизложбата "100 години ски спорт в България"

Председателят на БФСки Цеко Минев говори при откриването.
Снимка: БГНЕС

Българската федерация по ски (БФСки), Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха фотоизложбата „100 години ски спорт в България“, съобщиха от централата.

52 уникални снимки на изтъкнатите фотографи Бончук Андонов, Янко Гъров, Костадин Андонов и Димитър Михайлов представят в градинката пред НДК в столицата великите мигове, личности и успехи в богатата история на този спорт в България.

Изложбата бе открита от председателя на БФСки Цеко Минев, а с приветствия към присъстващите се обърнаха още заместник председателят на централата Георги Бобев и Анатоли Илиев – организационен секретар на Фондация „София – европейска столица на спорта“.

Изложбата е част от честванията на вековния юбилей на Българската федерация по ски, а фотографиите припомнят знаменателни събития и активности, които са се случвали през последните 100 години под знака на едни от най-популярните в света спортове.

На церемонията по откриването присъстваха още легенди на българския ски спорт, треньори, деятели, приятели и почитатели на ски спорта.

Фотографиите ще бъдат изложени до 30 април в „Галерия на открито“ НДК до Кино Кабана.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна