Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хари Кейн: Не искаме сезонът ни да свърши тази седмица

Хари Кейн говори пред медиите.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Байерн има опита и класата, за да отстрани Арсенал в Шампионската лига по футбол, заяви нападателят и капитан на английския национален отбор Хари Кейн. Първият двубой в Англия през миналата седмица завърши наравно 2:2, а реваншът в Мюнхен е в сряда.

"Имаме голям шанс да спечелим като домакини и не искаме сезонът ни да свърши тази седмица. Целта е да направим поредната крачка към финала в Лондон", заяви нападателят на баварците Хари Кейн на пресконференция преди мача, цитиран от Ройтерс. 

"Сигурен съм, че атмосферата на стадиона ни ще бъде фантастична. Знаем на какво сме способни и искаме да го покажем утре. Целта ни като отбор е да направим нещо значимо, а личната ми е да вкарвам голове и да помагам с това".

Кейн е най-добрият реализатор в Бундеслигата тази година с 32 гола, а специално срещу "артилеристите" той има 14 попадения. Последното падна в първия мач срещу Арсенал, а останалите 13 са за Тотнъм. Той призна, че в отбора има разочарование от загубената титла срещу Леверкузен, но баварците ще търсят реванш пред феновете си в най-престижния турнир.

"През тази година играем по-добре в Шампионската лига, отколкото в Бундеслигата. Имаме богат опит и повечето ни футболисти са играли в големи мачове", каза още Кейн.

Треньорът Томас Тухел добави: "Да, имаме малко предимство, когато говорим за опит в този турнир. За да превърнем това в преимущество, ние сме длъжни да играем на върха на възможностите ни. Готови сме да се раздадем".

Тухел обяви, че ще може да разчита на вратаря Мануел Нойер и крилото Лерой Сане, които почиваха в предния мач и подновиха тренировки вчера. Единствената въпросителна е с позицията ляв бек, където Тухел разполага с Рафаел Герейро и Нусаир Мазрауи. Един от двамата ще трябва да спира нападателя на Арсенал - Букайо Сака.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна