Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само една формация е подала документи в ЦИК за участие във вота

Снимка: Мария Костова, БНР

Централната избирателна комисия има пълното съдействие на служебния кабинет по въпросите, свързани с организацията и подготовката на предстоящите избори две в едно на 9 юни. Това е уверил служебният премиер Димитър Главчев на първа среща с ЦИК, обяви председателят на комисията Камелия Нейкова:

"Уточнихме някои въпроси, свързани с отговорностите на министрите, които с решение на Министерския съвет от миналата седмица са определени да отговарят за различни дейности като част от изборния процес".

Координатор е транспортният министър Георги Гвоздейков. 

Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева допълни:

"Бяха министрите на финансите, на външните работи, на регионалното развитие, на електронното управление, на транспорта, заместник- министър на вътрешните работи. Срещата беше много ползотворна. Обсъдихме доста въпроси, включително и предложението на Централната избирателна комисия администрацията на Министерски съвет да обмисли възможността да бъдат закупени параваните са гласуване, централизирано, от Министерски съвет, за цялата страна".

Матева каза още, че от печатницата на БНБ е получена информация, че вече разполага с допълнителна машина, с която ще се осигурят ролките за хартията за машинно гласуване, съгласно изискванията на производителя. 

До момента само една политическа формация – партия Българско национално обединение, е подала документи за регистрация в ЦИК за участие в предстоящите избори, съобщиха още от комисията.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени