Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коди Милър-Макинтайър с рекорди, но Баскония загуби от Макаби в Евролигата

Милър-Макинтайър пробива към коша на Макаби.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският национал Коди Милър-Макинтайър подобри почти всичките си лични постижения в Евролигата, но това не се оказа достатъчно за тима на Баскония, който допусна загуба с 85:113 от Макаби Тел Авив в мача от плей-ин турнира за седмото място в Евролигата.

Роденият в САЩ гард вкара 32 точки, овладя 8 борби, направи 7 асистенции и открадна две топки, но усилията му не бяха подкрепени по никакъв начин от съотборниците му.

За Милър-МакИнтайър двубоят на неутралния терен в Белград беляза нов рекорд по точки (32), коефициент на полезно действие (45), чадър (1), отбелязани кошове за 2 точки (11) и борби в нападение (2), като той направи това само за 31 минути и 17 секунди в игра.

Баскония обаче допусна сериозно изоставане от Макаби още в началото на мача, а в средата на втората четвърт преднина на символичните домакини от Израел вече бе 20 точки. До края ситуацията на терена в "Щарк Арена" не се измени по никакъв начин и Макаби продължи да трупа аванс, макар и с по-бавни темпове.

Много силен мач за победителите направи Лоренцо Браун. Американският гард, играещ за националния отбор на Испания, завърши с 29 точки, като вкара седем тройки от осем опита. Уейд Болдуин добави още 26 точки, а Бонзи Колсън реализира 14. 

В първия кръг на плейофите тимът от Тел Авив ще се изправи срещу гръцкия Панатинайкос, който завърши редовния сезон на второ място.

За баските Маркъс Хауърд бе втори по резултатност с 14 точки, а Тадас Седекерскис реализира 11.

Баскония ще има последен шанс да попадне в плейофите, като за целта ще трябва да спечели домакинството си на Виртус (Болоня).  Италианският тим елиминира двукратния шампион Анадолу Ефес след победа с 67:64 като гост в Истанбул в другия мач от плей-ин турнира.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна