Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн на полуфинал в Шампионска лига

Футболистите на Байерн поздравяват привържениците си, след като се класираха за полуфиналите в Шампионската лига на Европа по футбол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Байерн се класира за полуфиналите в Шампионската лига на Европа по футбол. Баварците отстраниха Арсенал с общ резултат 3:2, след като го победи с 1:0 в четвъртфиналния мач-реванш. Двубоят на „Алианц Арена“ в Мюнхен премина под знака на тактическото надлъгване между Томас Тухел и Микел Артета, като единственото попадение падна в 64-ата минута, а негов автор бе Йозуа Кимих.

Байерн  започна по-активно в дебютните минути на срещата. Лерой Сане направи пробив по дясното крило и комбинира с Йозуа Кимих, който центрира за Хари Кейн, чийто удар от воле премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от давид Рая в 3-ата минута.
Първият удар към вратата на Байерн дойде в 8-ата минута, когато Габриел Мартинели стреля от границата на наказателното поле, но не успя да намери целта.
Рафаел Герейро проби през средата и отклони вляво за Нусаир Мазрауи, който си заложи топката за удар и стреля, но Бен Уайт се хвърли на шпагат и блокира изстрела в 23-ата минута.

Джамал Мусиала отправи мощен удар от средна дистанция в 24-ата минута, но Давид Рая успя да отрази, след като демонстрира страхотен рефлекс.
В 29-ата минута Мартин Йодегор проби през средата, сслед което отправи удар към десния ъгъл на вратата. Мануел Нойер бе на мястото си и успя да отрази, въпреки че топката придоби различна траектория след коварен рикошет.

Габриел Мартинели получи топката около точката за изпълнение на дузпа и шутира от чиста позиция, но не успя да насочи топката, а капитанът на домакините отрази в 31-вата минута.

Домакините започнаха второто полувреме на пълни обороти. Лерой Сане комбинира с Йозуа Кимих, който центрира в наказателното поле, където Леон Горецка стреля с глава, но право в напречната греда. Последва добавка от страна на Герейро, чийто удар рикошира в тялото на Уилиам Салиба, след което и в десния страничен стълб на вратата на Рая.

Байерн Мюнхен успя да удари пръв в 64-ата минута. Лерой Сане проби по десния фланг и центрира, но Давид Рая отби. Топката достигна до Рафаел Герейро на левия фланг, а португалецът центрира към точката за изпълнение на дузпа, а там Йозуа Кимих се измъкна от персоналния си пазач и след удар с глава след плонж опъна мрежата зад стража на Арсенал.

В следващите минути Арсенал владееше повече топката, но не успя да стигне до опасност пред вратата на Мануел Нойер, докато Байерн Мюнхен се опитваше да убие темпото на срещата.
Мартин Йодегор проби в наказателното поле на Байерн Мюнхен в 88-ата минута и стреля от малък ъгъл, но не успя да намери очертанията на вратата, като топката опъна мрежата, но от външния ѝ край.

В първата минута от добавеното време на срещата Джамал Мусиала можеше да реши всичко в полза на своя тим, след като завърши своя самостоятелен рейд с точен удар от близко разстояние, но той бе твърде слаб, за да затрудни Давид Рая.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна