Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за валежи е обявен за шест области на страната

Снимка: Ани Петрова

За днес от  Националния институт по метеорология и хидрология при БАН издадоха предупреждение от първа степен – жълт код, за интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се количества от 20-30 mm, локално до 40-50 mm.

Предупреждението е в сила за 6 области – Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

През деня облачността ще бъде предимно значителна. Сутринта ще вали над източната половина на страната, а следобед валежите ще започнат и в югозападните райони.

Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува и по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, главно след обяд с валежи от дъжд, на височина над 1300 m ще преминава в сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m – около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър, до полунощ – от югозапад, след полунощ от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

По публикацията работи: Десислава Крачолова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна