Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски с нов призив към президента да одобри смяната на министри в служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ДПС и съпредседател на партията Делян Пеевски отново призова президента да изпълни Конституцията и да одобри предложената смяна на министри.

"Съгласно Конституцията той е длъжен да ги разпише, но от това, което наблюдавам, нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички: "няма да подпиша за министрите", другите: "ще махнем шефа на парламента". Ами, добре. Няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма президент. Какво се случва с държавата? Това не е сериозно. Ние сме в предизборна кампания на практика вече. Всички да спрат и да се съобразят с Конституцията", категоричен беше Пеевски.

А по-рано номинираният за външен министър Даниел Митов, който е заместник-председател на ГЕРБ, коментира в кулоарите на парламента, че забавянето на рокадата в кабинета застрашава организацията на изборите в чужбина. 

Пред журналисти Митов беше категоричен, че е готов за поста и има подкрепата на лидера на партията Бойко Борисов.

"Първият разговор е между мен и господин Главчев, който очевидно не е могъл да се сработи с външния министър, който той освободи - господин Стефан Димитров. Де факто е търсил възможност да гарантира ясна външна политика, опряна на ясен европейски и проатлантически профил на човек, който със сигурност ще следва подобен тип политика", каза той.

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна