Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул отпадна от Лига Европа

Футболистите на Ливърпул приключиха участието си в турнира Лига Европа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Английският футболен клуб Ливърпул отпадна от турнира Лига Европа. Тимът на Юрген Клоп победи с 1:0 като гост Аталанта в среща реванш от четвъртфиналите, но след загуба с 0:3 на "Анфийлд" приключи с участието си в турнира. Единственият гол в Италия отбеляза Мохамед Салах в седмата минуа от дузпа.

Рома взе втора победа над Милан след два гола до средата на първото полувреме. "Вълците" спечелиха с 2:1, въпреки че играха с човек по-малко от 31-ата минута.

Байер (Леверкузен) продължи да е непобеден от началото на турнира. Това стана възможно благодарение на гол минута преди края на гостуването на Уест Хам. Срещата завърши 1:1 и новите шампиони на Германия продължават напред с общ резултат 3:1.

Единственият отбор, който продължи напред, след като бе загубил първия мач, е Марсилия. Французите спечелиха с 1:0 реванша и общият резултат стана 2:2. Стигна се до продължения и дузпи, които завършиха 4:2 за домакините.

Полуфиналните двойки са: Рома - Байер (Леверкузен) и Марсилия - Аталанта. Първите мачове са на 2 май, реваншите на 9 май, а финалът на 22 май.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна