Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Concertissimi с Антонина Бонева и нейните ученици

Антонина Бонева
Снимка: личен архив

По повод 40 години преподавателска дейност и още повече концертна, пианистката и клавирен педагог Антонина Бонева организира концерт. На сцената заедно с нея ще музицират настоящите и ученици Марина Мравова, Йоанна-Лора Василева, Мартин Цветков и Димитър Михайлов, които са лауреати на десетки награди от международни конкурси.

"Реших да отбележа тази 40-годишнина със събитие, в което да предложа на публиката в мое изпълнение Концерт № 5 "Императорски'', в ми бемол мажор, опус 73 от Лудвиг ван Бетовен. Поради пандемията, когато се честваха 250 години от рождението на немския автор, нямаше много възможности да бъде изпълняван, затова сега съм го включа в програмата като финал на концерта.

В началото Димитър Михайлов ще изсвири втора част от Концерт № 5 във фа минор BWV 1056 от Йохан Себастиан Бах, след това Мартин Цветков ще поднесе първа част от Концерт № 3 в до минор, опус 37 от Лудвиг ван Бетовен, Йоанна-Лора Василева е подготвила първа част от Камий Сен-Санс – Концерт № 2 в сол минор, опус 22, а Марина Мравова ще изпълни Alegro Affettuoso от Концерт в ла минор, опус 54 от Роберт Шуман" – сподели Антонина Бонева.

Концертът ще се състои на 26 април от 19 часа в Централен военен клуб - София с участието на Симфониета "София" под диригентството на Свилен Симеонов.

Какви други подробности разкри в предаването "Метроном", можете да научите от интервюто в звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна