Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марк Селби неочаквано отпадна на световното по снукър

Марк Селби обмисля оттегляне от снукъра.
Снимка: sportinglife.com

Стюарт Бингам се класира за осминафиналите на тазгодишното световно първенство по снукър, което се провежда по традиция в шефилдския театър "Крусибъл". Първенецът на планетата от 2015 надви играещия силно в последните месеци Гари Уилсън с 10-5 фрейма.

„Бинго“ стартира повече от добре двубоя и дръпна с 4-0 и 5-1, но от 6-2 в своя полза съперникът му започна да наваксва пасива си. Стигна се до 6-5, когато Бингам влезе в нова серия и не даде партия на Уилсън до края на мача. В спор за място на четвъртфиналите той ще играе с Дзюнхуей Дин или Джак Лисовски.

Изненадващо напусна надпреварата Марк Селби. Четирикратният световен шампион загуби от дебютанта Джо О‘Конър с 6-10. „Веселяка“ изоставаше с 2-7 след първата сесия и не съумя да стигне до обрат. След мача той заяви, че изобщо не е сигурен дали ще се завърне в Крусибъл и през следващата година, като се очаква през лятото да вземе решение дали да не се откаже от спорта.

Вече са ясни две от осминафиналните двойки. Шампионът от 2019 Джъд Тръмп ще играе с Том Форд, а Стивън Магуайър ще се изправи срещу носителя на трофея от 2005 година Шон Мърфи. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна