Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Снимка: МВР

Главната дирекция "Национална полиция" и Областната дирекция на МВР Велико Търново разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви свидетелства за регистрация и пренабити номера на рамата.

Задържани са двама мъже.

Операцията се провежда на територията на 6 области под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново.

Операцията се провежда на територията на Великотърновска, Варненска, Пазарджишка, Старозагорска, Ловешка и София област.

От свои източници БНР научи, че са задържани мъж от Троян, собственик на голяма автоморга и вносител на автомобили, и мъж от Велико Търново, за когото се подозира, че ръководи схемата, в чиято основа е внос на катастрофирали автомобили от Западна Европа, най-често от Франция и Испания, чиито рами се изрязват и вграждат в скъпи автомобили, обикновено крадени, които не може да бъдат регистрирани легално у нас и продадени.

Установени са 7 такива автомобила, като опитите за регистрация на два от тях са били в Пътната полиция във Велико Търново, откъдето подават сигнала до разследващите.

На този етап не е ясно има ли замесени полицаи в схемата. Предстои анализ на събраните доказателства и доклад пред прокуратурата. Работата по разплитане на схемата продължава.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна