Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едноседмичен протест във Велико Търново заради ново кръгово кръстовище

Снимка: Здравка Маслянкова

Търговци и живеещи на булевард "България" във Велико Търново започнаха едноседмичен протест. Недоволството на хората е срещу отнетите паркоместа и лошата организация на движение около новото кръгово кръстовище.

Участъкът е към изхода за София, връзката с два квартала и е един от най-натоварените за движение във Велико Търново. Булевардът беше наскоро ремонтиран, а новото кръгово кръстовище лишава живеещите и търговците в района от места за паркиране и товаро-разтоварна дейност, поясни причината за протеста търговецът Марин Тенджерков.

"Откакто буквално заработи всичко, ние бедстваме, защото се налага в пълно нарушение да работим. Всяко едно спиране за зареждане е нарушение и подлежим на глоби", каза той.

Хората недоволстват срещу отнетите паркоместа и искат частична промяна на организацията на движение, защото за да стигнат до домовете си, единственият възможен обратен завой е на 2 километра, коментира Румен Стефанов:

"За да паркирате тук пред блока, трябва да отидете чак на кръговото кръстовище на Летния театър и да се върнете обратно, иначе няма как да стане. Да направят така, както беше. Живея тук от 50 години", възмути се той.

Търговците в района и живеещите в околните блокове са събрали две подписки с над 550 подписа, които са внесени в Община Велико Търново.

От Общината посочват, че е имало обществено обсъждане, където възражения не са постъпили, има буферни паркинги и че продължават кореспонденцията с недоволните.

Протестите с блокиране на движението продължават. 


По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна